Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία του Ίντερνετ από την παιδική πορνογραφία

Την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης για την άμεση αποσύνδεση από το Διαδίκτυο ιστοσελίδων και υλικού παιδικής πορνογραφίας επισημαίνει η Κομισιόν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάικλ Μπους, δεν υπάρχει σήμερα στην ΕΕ ενιαία νομοθεσία σχετικά με τη λεγόμενη «Γνωστοποίηση και Αποσύνδεση» περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας.


Όπως τονίστηκε στο συνέδριο για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των ανοικτών γραμμών καταγγελίας παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο (hotlines), της αστυνομίας καθώς και της βιομηχανίας, το οποίο διοργανώθηκε στη Ρώμη, είναι απαραίτητη η συμβολή του κάθε μεμονωμένου χρήστη του Διαδικτύου μέσω της υποβολής καταγγελίας στις αρμόδιες υπηρεσίες (για την Ελλάδα είναι το www.safeline.gr).

Κι αυτό, καθώς η ασφάλεια των παιδιών κατά την πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας και έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα SafeLine υλοποιείται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ) και το Ελληνικό Όργανο Αυτορρύθμισης (Safenet) για το περιεχόμενο του Διαδικτύου και είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.
Source : TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου