Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Έξυπνες νάρκες από τη Ταϊβάν για νησιωτική άμυνα


Η Ταϊβάν σχεδιάζει να αναπτύξει νέα γενιά «έξυπνων» ναρκών οι οποίες μπορούν να διασπαρθούν στα ρηχά νερά με σκοπό να ενισχυθεί η άμυνα της νήσου σε περίπτωση που κληθεί να αντιμετωπίσει αποβατική ενέργεια από την πλευρά της Κίνας.
Οι θαλάσσιες νάρκες που διαθέτει η χώρα χρησιμοποιούνται σε πιο βαθιά νερά. Το πρόβλημα για την Ταϊβάν είναι ότι διαθέτει αρκετούς ποταμούς που εκβάλλουν στη θάλασσα, από τους οποίους θεωρητικά μπορούν να προωθηθούν κινεζικές δυνάμεις και να αποβιβαστούν στο εσωτερικό της νήσου.
Είναι προφανές ότι οι αμυντικοί σχεδιαστές εξετάζουν ένα απίθανο ενδεχόμενο αν και τέτοιες εκτιμήσεις έχουν αποδειχθεί ιστορικά καταστρεπτικές, αφού ο αντίπαλος μπορεί να επιδιώξει να κεφαλαιοποιήσει την πεποίθησή σου ότι δεν κινδυνεύεις από μια συγκεκριμένη πλευρά…
Μια καινοτομία για τις «έξυπνες» νάρκες είναι ότι δεν χρειάζονται επαφή για να εκραγούν, αφού αντιλαμβάνονται με αισθητήρες τα καράβια και εκρήγνυνται. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι έρευνες ξεκινούν τώρα ή έχει ήδη κατασκευαστεί κάποιο πρωτότυπο.
Source : defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου