Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Μεγάλη κινητικότητα στον τομέα κυβερνοασφάλειας

Οι μεγαλύτερες διεθνώς εταιρίες που εμπλέκονται στο χώρο της άμυνας, σπεύδουν να προσαρμοστούν στις σύγχρονες απειλές, ενώ την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, κοιμόμαστε ύπνο βαθύ βυθισμένοι στη μακαριότητά μας...
Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρία ΒΑΕ Systems ανακοίνωσε ότι έφτασε σε τελική συμφωνία για την εξαγορά της stratsec.net, μια εταιρία που ιδρύθηκε το 2004, έχει έδρα την Καμπέρα της Αυστραλίας και δραστηριοποιείται στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, τη Σιγκαπούρη και την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, εξειδικεύεται στην κυβερνο-ασφάλεια (cyber-security). Οι υπηρεσίες που προσφέρει εντάσσονται στο χώρο της παροχής συμβουλών σε θέματα ασφάλειας πληροφορικής και υπηρεσιών δοκιμαστικών ελέγχων, σε κυβερνητικές υπηρεσίες και εμπορικές εταιρείες.

Στόχος της BAE Systems με την εξαγορά της stratsec.net είναι να αυξήσει τη διείσδυσή της στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, που είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος τομέας. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Σκοπός της συγκεκριμένης ανάρτησης είναι το να αναρωτηθούμε όλοι μας, εάν κάπως έτσι θα ήταν δυνατό να αναπτυχθούν και οι κρατικές ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες! Δυστυχώς, μέχρι πρόσφατα, οι εταιρίες του τομέα της άμυνας αποτελούσαν «όπλο» στα χέρια κάθε κομματικής ηγεσίας, υπό την έννοια ότι «αξιοποιούνταν» ως «πλατφόρμες αύξησης κομματικών προσλήψεων», με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των δαπανών της κάθε εταιρίας.

Μήπως με τις εξαγορές εταιρειών που έχουν πραγματικές δυνατότητες παραγωγής θα αποκτούσαν νέα πεδία δραστηριοποίησης, καθότι μυαλά στην Ελλάδα δεν λείπουν, απλώς είναι άνεργα...

Με τον τρόπο αυτό θα γινόντουσαν ισχυρότερες και ικανότερες να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό, αλλά και θα είχαν πραγματικές δυνατότητες να ενισχύσουν την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.


Source : Defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου