Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μεγαλύτερη e-οικονομία του κόσμου η Βρεττανία

Στην σημαντικότερη διαδικτυακή οικονομική δύναμη του κόσμου αναδεικνύεται η Βρετανία, με το Ίντερνετ να αντιπροσωπεύει το 8,3% της οικονομικής της δραστηριότητας. Η επιρροή του Διαδικτύου στη χώρα είναι τόσο μεγάλη, ώστε ένας στους τέσσερις Βρετανούς δηλώνει πρόθυμος να εγκαταλείψει το… σεξ για έναν ολόκληρο χρόνο, προκειμένου να μην στερηθεί το σερφάρισμα στον Παγκόσμιο Ιστό.

Το μερίδιο που καταλαμβάνει το Διαδίκτυο στην βρετανική οικονομία είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ποσοστό σε οποιαδήποτε άλλη μεγάλη χώρα της G20 (του «κλαμπ» των ισχυρότερων οικονομικά κρατών στον κόσμο).

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Boston Consulting Group (BCG), η αξία της «οικονομίας του Ίντερνετ» στη Βρετανία ανήλθε στα 145 δισ. ευρώ το 2010, ποσό που αντιστοιχεί σε 2.400 ευρώ ανά άτομο.

Το γεγονός αυτό καθιστά την συνεισφορά του Ίντερνετ στην βρετανική οικονομία μεγαλύτερη από την συνεισφορά τομέων όπως η υγειονομική περίθαλψη, οι κατασκευές ή η εκπαίδευση.

«Πρωταθλητές» στις e-συναλλαγές

Παράλληλα, οι Βρετανοί πραγματοποιούν περισσότερες online συναλλαγές λιανικής πώλησης από τους κατοίκους οποιασδήποτε άλλης χώρας του κόσμου.

Το 13,5% των αγορών στη Βρετανία το 2010 έγιναν μέσω Διαδικτύου, σύμφωνα με την έρευνα της BCG. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό αναμένεται να ανέλθει στο 23% μέχρι το 2016.

Οι ερευνητές προβλέπουν ότι η «οικονομία του Ίντερνετ» στη Βρετανία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό 11% ετησίως τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η συνολική της αξία αναμένεται να φτάσει τα 265 δισ. ευρώ το 2016.

Ακολουθούν οι ΗΠΑ με προβλεπόμενο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5,4% και η Κίνα με 6,9%.

Στις χώρες του G20 συνολικά, η αξία της ψηφιακής οικονομίας αναμένεται να φτάσει τα 4,2 τρισ. δολάρια.

Αυτοί που επωφελούνται περισσότερο από την αλματώδη διείσδυση του Διαδικτύου στην βρετανική οικονομία είναι - σύμφωνα με τους ερευνητές - οι ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Ίντερνετ. Η έρευνα κατέδειξε ότι τα έσοδά τους παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 12,5% ετησίως τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την έρευνα της BCG, έως το 2016 θα υπάρχουν 3 δισεκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο – σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Γης.

Σεξ, καφές και πληκτρολόγιο

Η έρευνα της BCG αποτύπωσε γλαφυρά την «σχέση αγάπης» των Βρετανών με το Διαδίκτυο.

Ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες δήλωσε ότι θα έκανε ευχαρίστως αποχή από το σεξ για έναν ολόκληρο χρόνο, προκειμένου να διατηρήσει την ευρυζωνική του σύνδεση.

Επιπλέον, το 65% των Βρετανών θα εγκατέλειπε το αλκοόλ για χάρη του Ίντερνετ, το 76% είναι πρόθυμο να απαρνηθεί τη σοκολάτα και το 78% να κόψει τον καφέ για χάρη της ψηφιακής «απόλαυσης».

Ωστόσο, δεν δόθηκαν στοιχεία για το πόσοι κάτοικοι της Βρετανίας θα έλεγαν «όχι» στην καθημερινή ιεροτελεστία του τσαγιού, προκειμένου να συνεχίσουν να σερφάρουν στο Ίντερνετ.
Source : TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου