Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Πώς να προστατευθείτε από τις επίμαχες αλλαγές της Google

Από σήμερα όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, μπαίνουν σε εφαρμογή οι νέοι κανόνες και η νέα πολιτική ασφαλείας της Google...
Η νέα αυτή πολιτική ασφαλείας, θα "ενώνει" όλες τις πλατφόρμες της δηλαδή, τη μηχανή αναζήτησης, το youtube, το Google+, τα blogs, το gmail, τα ebooks κτλ...
Ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την ΕΕ, αν και η Google ισχυρίζεται ότι δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό, αφού οι υπηρεσίες της δε θα συλλέγουν νέα δεδομένα αλλά θα χρησιμοποιούν τα ίδια δεδομένα με πιο ενοποιημένο τρόπο.
Καθώς ελάχιστος κόσμος γνωρίζει και διαβάζει τους όρους χρήσης σας ενημερώνουμε για το τι μέτρα μπορείτε να πάρετε για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας στο διαδίκτυο...


Ιστορικό Web: Κάθε φορά που σερφάρετε στο Διαδίκτυο (συνδεδεμένοι στο Google Account σας), όλες οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε αποθηκεύονται στο Ιστορικό Web του λογαριασμού σας.Από εκεί μπορεί κανείς να επιλέξει αν θέλει να καταγράφονται όλες οι σελίδες επισκέπτεται, μόνο οι αναζητήσεις ή και τίποτα. Καλό είναι λοιπόν να απενεργοποιήσει κάποιος τελείως τη λειτουργία του ιστορικού, ώστε η Google να μην μπορεί να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες αυτές για να να σας παρέχει ''προσωπικά'' αποτέλεσματα αναζητήσεων και διαφημίσεις.
Ιστορικό YouTube: Με τον ίδιο τρόπο το ιστορικό του YouTube που καταγράφει τα video που παρακολουθείτε και τις αναζητήσεις σας. Αν θέλει κανείς να μεγιστοποιήσει την ιδιωτικότητά του, μπορεί να διαγράψει όλα τα δεδομένα και να απενεργοποιήσει το ιστορικό επιλέγοντας "Clear all search history" και "Pause" αντίστοιχα.
Gmail: Αν θέλετε να εμποδίσετε τη Google από το να αποθηκεύει τις συνομιλίες σας, μπορείτε να το κάνετε μέσα από τα Settings του Gmail. Αν επιθυμείτε να διαγράψετε τα όσα έχουν αποθηκευτεί μέχρι σήμερα, μπείτε στο φάκελο 'Chats'.
Ads Preferences: Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε αν επιθυμείτε να διατηρήσετε ή να απενεργοπιήσετε το "id" cookie που η Google αντιστοιχεί στο λογαριασμό σας. Ανάλογα με τις πληροφορίες που αναγράφονται στα προφίλ σας (στις διάφορες υπηρεσίες), η Google ενδέχεται να έχει μια πολύ ακριβή εικόνα του φύλου, της ηλικίας, της τοποθεσίας αλλά και των ενδιαφερόντων σας.
Για τις υπόλοιπες υπρεσίες της Google, δείτε το Google Dashboard.
Απομακρύνετε την Google Toolbar: Αν χρησιμοποιείτε Internet Explorer ή Firefox, μπορείτε να απομακρύνετε την Google Toolbar, ένα add-on που σας παρέχει άμεση πρόσβαση στην αναζήτηση του ιστορικού, των bookmarks και του email , με τίμημα την παροχή πληροφοριών για την τοποθεσία και τη δραστηριότητα σας σε third-parties.
'Η απλώς αποφεύγετε να συνδέεστε στον λογαριασμός σας Google account όταν σερφάρετε!
Source : mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου